perjantai 10. heinäkuuta 2009

Pinaattikeittoa keitellen

Tein eilen pinaattikeittoa, joka oli muuten tosi hyvää, mutta suurusttaminen meni käteen. Täysin... Ennen kuin minulla todettiin keliakia, olin pakastepinaattikeittojen suurkuluttaja. Halpaa, näppärä tehdä ja vieläpä hyvää. No, kaikissa näyttäisi olevan vehnäjauhoja, joten ei auttanut kuin kokeilla tehdä itse (puolitoista vuotta siis selvisin ilman pinaattikeittoa ennen kuin oli pakko kokeilla).

Ohjeen nappasin Valion nettisivuilta, korvasin vain vehnäjauhot täysjyvämaissijauhoilla. Ne siis eivät toimi, turha kokeilla... Hyvän maun neljän hengen keittoon saa siis tällä reseptillä:

3 rkl voita tai margariinia
3/4 dl jauhoja
1 l kevytmaitoa
150 g pakastepinaattia
1 tl yrttisuolaa
1 tl sokeria
1/2 tl mustapippuria
5 basilikan lehteä
Lisukkeeksi keitettyjä kananmunia tai raejuustoa

Sulata rasva kattilassa ja lisää jauhot hyvin sekoittaen ja anna kiehahtaa (älä ruskista!). Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää pinaattikuutiot ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes pinaatit sulavat. Kiehauta ja lisää mausteet, myös silputut basilikan lehdet. Tarjoile kananmunan puolikkaiden ja/tai raejuuston kera.

Tänään ajattelin kokeilla jäljellä olevan keiton jälkisuurustamista maissitärkkelyksellä. Raportoin sitten onnistuiko ollenkaan...

Päivitys: Maissitärkkelyksellä suurustaminen onnistuu, kannattaa siis lisätä se osaan kylmää maitoa ja lisätä, kun muu neste kiehuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti