tiistai 14. heinäkuuta 2009

Mud cake

Jonkun viisaan ihmisen mukaan jos kuutena päivänä viikossa syö terveellisesti, niin seitsemäntänä saa syödä mitä vaan. Tämä on siis sen seitsemännen päivän resepti... Ja maku on hyvin lähellä sen kaupasta ostettavan mud caken kanssa, tämä vaan tulee halvemmaksi. =) Jos käytät maidotonta margariinia ja suklaata, kakku on myös maidoton ja laktoositon.

Mud cake (iso...)
200 g tummaa suklaata
200 g margariinia
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2,5 dl maissitärkkelystä
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanaljasokeria

Sulata kattilassa suklaa ja margariini, älä keitä. Vaahdota sokeri ja kananmunat, ja lisää joukkoon maissitärkkylyksen, leivinjauheen ja vaniljasokerin seos. Lisää suklaa-rasva seos varovasti käännellen joukkoon, ja kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan.

Ohjeen mukaan vuoan halkaisija oli 26 cm. Itse käytin korkeareunaista vuokaa, jonka halkaisija oli 37 cm, ja kakku meinasi tulla yli siitäkin. Hyvä vaihtoehto siis olisi käyttää uunipelliä ja leivinpaperia, jolloin kakusta tulisi niin ohut kuin mud caken kuuluukin olla. Jos haluaa käyttää pienempää vuokaa, kannattaa ehdottomasti tehdä vain puolikas annos taikinaa!

37 cm vuoassa riittävä paistoaika 200 asteessa oli puoli tuntia, uunipellillä vartti todennäköisesti riittää. Anna jäähtyä ja vetäytyä muutama tunti ennen tarjoilua.

Jos on vatkannut sokerin ja kananmunat tosi kuohkeaksi, kakun voi kostutttaa vaikka vadelmamehulla, se sopii hienosti suklaan kanssa. Ja seurana voi tarjota vadelmia ja vaniljajäätelöä.

Maku on tosiaan taivaallinen, ja tästä saa suun makeaksi isompikin porukka. Kakku on sen verran tuhtia, että sitä ei ihan kauheasti pysty kerralla syömään...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti