maanantai 6. heinäkuuta 2009

Raparperi-murupiirakkaa ja nachoja

Tämän päivän illallinen sisälsi nachoja jauhelihakastikkeella ja raparperimurupaistosta. Olivat sen verran hyviä, että kuvata ei ehtinyt... Ohjeet alla:

Nachot

Maissilastuja
sipulia (yksi kahdelle hengelle)
jauhelihaa (50 g per henki)
maustekastiketta (esim. jotakin tacokastiketta)
paprikaa (yksi kahdelle hengelle)
tomaattia (yksi kahdelle hengelle)
ananaspaloja (pieni purkki kahdelle hengelle)
juustoraastetta

Kuullota sipuli ja lisää jauheliha. Paista kypsäksi ja lisää maustekastike. Laita lautaselle nachoja, kastiketta, paprikasuikaleita, tomaatinpaloja, ananaspaloja ja juustoraastetta maun mukaan. Lämmitä mikrossa kunnes juusto sulaa.

Jos syöjiä on useampia, kannattaa lämmittää maissilastut uunissa (noin kymmenen minuuttia), ja antaa kaikkien koota oma annoksensa tarjolla olevista aineksista.
Huom! Ohje on gluteeniton, kun varmistat, että maissilastut ja maustekastike ovat gluteenittomia.

Raparperi-murupiirakka

1 1/4 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
2 dl kaurajauhoja
1 1/2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus inkivääriä
3/4 dl rypsiöljyä
1 kananmuna
2 dl maitoa
raparperia

muruseos:
1 1/2 dl puhdaskaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1/4 dl rypsiöljyä
1/2 dl siirappia

Tee taikina sekoittamalla kulhossa keskenään kuivat aineet. Lisää öljy, maito ja kananmuna. Sekoita tasaiseksi ja kaada halkaisijaltaan noin 30 cm:n voideltuun ja kaurajauhotettuun vuokaan. Kuori raparperit ja pilko ne pieniksi. Ripottele piirakan pinnalle.

Tee muruseos sekoittamalla kaurahiutaleet ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon rasva ja siirappi, sekoita murumaiseksi massaksi ja ripottele piirakan pinnalle.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin puoli tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Kauraton versio: Korvaa kaurajauhot vaalealla gluteenittomalla jauhoseoksella ja kaurahiutaleet hirssihiutaleilla, kookoshiutaleilla tai mantelirouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti