keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Suklaa-taatelikakku

Tässä onkin päässyt taas tovi vierähtämään edellisestä kerrasta... Syytän opiskelukiireitä. :)
Tuossa joulukuun alkupuolella sain kunnon kasan jauhoja, joten tässä on hieman tullut leivottua. Siinä ennen joulua oli tottakai testattava suklaataatelikakkua, kun sellaisen ohjeen löysin.

Tässä siis ohje, josta tuli kaksi vuoallista:

250 g taateleita
2 dl vettä
1 dl leivontamargariinia (juoksevaa testasin)
250 g tummaa suklaata
3 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl kermaviiliä
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (Finaxin oranssi pakkaus testissä)
2 tl vaniljasokeria
2 tl ruokasoodaa

Keitä taatelit pehmeiksi vedessä, lisää joukkoon rasva ja suklaa sulamaan. Sekoita kunnolla jäähtymisen aikana useita kertoja. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi, ja lisää vaahtoon kermaviili. Lisää vuorotellen taateli-suklaaseosta ja keskenään sekoitettuja kuivia aineita. Laita taikina vuodeltuihin ja jauhotettuihin vuokiin (kookoshiutaleet toimivat kivasti) ja paista 175 asteessa puoli tuntia. Vähennä lämpötila 150 asteeseen ja jatka paistamista vielä puolisen tuntia. Anna jäähtyä hetken vuoassa ennen kumoamista.

Mielestäni tästä tuli melko kuivaa, mutta pakastettujen vadelmien ja niiden mehun kanssa varsin hyvää. Seuraavalla kerralla kokeilen todennäköisesti niin, että laitan joukkoon kokonaisen purkin kermaviiliä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti