keskiviikko 6. tammikuuta 2010

Tyrnipiirakka

Hieman eksoottisempi tarjottava syntyy tyrnistä. Aika kirpakkaa? Kyllä, mutta kun laittaa tarpeeksi sokeria, niin ei liian kirpeä.

Pohja
1,5 dl sokeria
3 dl kaurajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus inkivääriä
1,5 dl maitoa
0,5 dl rypsiöljyä

Muruseos
0,5 dl sokeria
1,5 dl kookoshiutaleita (tai mantelirouhetta)
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl pomeranssia
0,25 dl rypsiöljyä
0,5 dl siirappia

Väliin
tyrnejä (pakastettuja tai tuoreita)
perunajauhoja (jos marjat pakastettuja)

Tee ensin pohja: Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon sekä maito että öljy. Sekoita tasaiseksi ja kaada keskikokoiseen voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.
Käytä sen verran marjoja, että niistä saa mukavan paksuisen kerroksen piirakkapohjan päälle. Jos marjat ovat pakastettuja, kierittele niitä jäisinä perunajauhoissa sen verran, että niiden pintaan jää hieman perunajauhoa.
Tee lopuksi muruseos: Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää öljy ja siirappi. Nypi muruseokseksi ja ripottele marjojen päälle. Paista uunin alatasolle 200 asteessa noin puoli tuntia ja anna jäähtyä hetki ennen syömistä.

Jos haluat tehdä samantien pellillisen, niin tee pohjaa varten kaksinkertainen annos, muruseos kolminkertaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti