tiistai 4. elokuuta 2009

Pinaattilätyt

Itseäni on eniten ärsyttänyt tässä taudissa se, että pinaattikeittoa ja -lättyjä ei ole voinut enää ostaa kaupasta. Ensin mainittua ei ainakaan pakasteena, jääkaapissa säilöttävät eivät itseäni varsinaisesti sytytä. Ja vaikka tuota pinaattikeittoa on jo itsekin tullut tehtyä, niin kertokaa ihmeessä, jos satutte gluteenitonta pakastepinaattikeittoa jostakin löytämään!

Joka tapauksessa, tällä kertaa testivuorossa olivat pinaattilätyt:

4 dl kevytmaitoa
3 pientä kananmunaa (tai 2 isoa)
2 dl kaurajauhoja (tai hienoa riisijauhoja, jos kaura ei maistu...)
0,5 tl yrttisuolaa
0,5 tl muskottipähkinäjauhetta
150g sulatettua pakastepinaattia

Vatkaa kaikki ainekset sekaisin ja anna turvota puoli tuntia. Kuumenna lättypannu, ja lisää margariinia aina ennen uutta satsia. Sekoita taikina hyvin aina ennen pannulle laittamista, niin ei ole lopussa ihan tönkköä. Itselläni on pieni soppakauha, jolla tuli juuri sopivasti taikinaa per syvennys. Paista lettuja ensin toiselta puolelta, kunnes ne kiinteytyvät sen verran, että kääntäminen onnistuu. Ruskista myös toiselta puolelta ja siirrä sivuun odottamaan muiden valmistumista. Sopivalta paistolämpötilalta vaikutti 1-6 asteikolla 4.

2 kommenttia:

  1. Tuliko lätyistä hyviä? Itse olen pitkän linjan keliaakikko, 6-vuotiaana todettiin ja nyt 20 täytettyäni on alkanut kiinnostaa muutkin kuin kaupan leivät (vaikka niistä pääasiassa tykkäänkin). Mukava kun joku jaksaa testata ja vielä kirjoittaa matkasta gluteenittomien ruokien maailmassa!

    VastaaPoista
  2. Tuli kyllä. Meni illan aikana napostellen se, mitä neljän hengen annoksesta kahdella jäi yli. :D

    VastaaPoista